c and dot net

Bliv klogere på C#, .NET Core og MVC

Vil du gerne blive klogere på, hvad C#, .NET Core og MVC er? Så er du landet på rette sted. Her på siden lærer du mere om deres funktioner, fordele og ulemper, hvad de bruges til, og om, hvordan du kan komme i gang med digital udvikling ved at bruge dem i din forretning.

Læs med videre og bliv meget klogere på det hele.

Hvad er C#?

C# er et moderne, objektorienteret programmeringssprog til generelle formål – og det udtales ”C sharp”. Det er udviklet af Microsoft af et team med Anders Hejlsberg i spidsen. C# er godkendt af the European Computer Manufacturers Association (ECMA) og af International Organization for Standardization (ISO).

Det kan bruges til at udvikle Windows-servicer og -biblioteker, backend-servicer, IoT-enheder, videospil og mange flere applikationer.

Men hvorfor skal du bruge C#?

Der er mange grunde til, at C# er blevet et populært programmeringssprog– og vi gennemgår nogle stykker her.

1. Det er nemt at komme i gang med. C# ligger tæt op ad andre populære programmeringssprog som eksempelvis Java, C og C++, så det er relativt nemt at gå i krig med C#, hvis du allerede kender nogle af de andre sprog.
2. Det er populært til udvikling af desktop- og webapplikationer. C# er et af de populæreste og mest anvendte programmeringssprog ved professionelle desktops. C# vil ofte være det oplagte valg, hvis du skal udvikle en Microsoft-applikation.
3. Fællesskabet er stort. Fordi C# har et meget stort antal brugere, og fællesskabet er stort, betyder det, at der udvikles flere nye værktøjer og software. Der arbejdes hele tiden på, at C# bliver bedre, så det forbliver et eftertragtet og populært sprog.

C# kan blandt andet bruges, når du arbejder med .NET Core-applikationer, som vi kommer videre til nu. Det er faktisk et meget oplagt programmeringssprog at benytte i den situation.

csharpp

Hvad er .NET Core?

.NET Core er en ny version af det, som før hed .Net Framework. Det er en gratis opensource-udviklingsplatform, som vedligeholdes af Microsoft. Det er samtidig et framework, der kører på forskellige platforme som Windows, Mac OS og Linux.

.Net Core-frameworket kan bruges til at bygge forskellige typer applikationer til mobil, web, cloud m.m. .NET Core er opbygget helt fra bunden med formålet om at gøre det:

The .Net Core framework can be used to build different types of applications for mobile, web, cloud, etc. The .NET Core is built from scratch with the purpose of doing so:

Det inkluderer samtidig de grundlæggende features, som er krævet for at køre en almindelig .NET Core-applikation. Udover disse er andre features også tilgængelige, som du kan tilføje til din applikation efter behov. På den måde opnår du en øget performance, et mindre hukommelsesaftryk, og det bliver nemmere at vedligeholde.

.NET Core er opbygget af fire forskellige dele:

Vælg dit foretrukne programmeringssprog og IDE

Som nævnt ovenfor supporterer .NET C#, så der er et godt samspil mellem de to. Dog kan du også benytte dig af F# og Visual Basic til at udvikle .NET Core-applikationer. Dertil kan du også bruge den IDE, du foretrækker – eksempelvis Sublime Text, Visual Studio Code, Visual Studio 2017/2019 og flere andre.

c

C#

dot net

.Net

Hvad er MVC?

MVC står for model-view-controller. Frameworket er et arkitektonisk mønster, som opdeler en applikation i tre overordnede, logiske komponenter:model, view og controller.

Modelkomponentener det laveste niveau i mønsteret, og her opbevares data. Den responderer på anmodninger fra viewkomponenter og responderer også på instruktioner fra controlleren.

View er den del af applikationen, som præsenterer data og bruges til al UI-logik i applikationen. Views genereres ud fra data, som indsamles fra modeldata. View repræsenterer også data fra chats, diagrammer m.m.

Controllerer delen af applikationen, som håndterer brugerinteraktionen. Controlleren sender kommandoer til modelkomponenten om at opdatere sit stadie, men også til view for at ændre præsentationen.

Lad os tage et konkret eksempel på MVC Det kan være lidt kringlet at forstå, men lad os tage et eksempel fra dagligdagen. Forestil dig, at du går på restaurant. Ved dit bord bliver du mødt af en tjener, som tager imod din bestilling – du bestiller en pastaret med grøntsager. Tjeneren viderebringer så din bestilling til en kok i køkkenet, som skal tilberede maden til dig. Kokken finder alle ingredienserne frem fra køleskabet og tilbereder maden. Herefter overtager tjeneren igen, for han serverer nemlig den færdige ret til dig.

Hvad skal det så betyde? Jo, hvis vi skal overføre det til MVC-frameworket, betyder det, at:

Hver komponent i MVC har sin rolle, men de sender konstant anmodninger til hinanden, responderer til hinanden og sørger for, at data opdateres.

Vi ved, hvad du skal bruge

Hos Applogik er vi eksperter i softwareudvikling med over 10 års erfaring. Derfor ved vi lige præcis, hvordan dine behov og ønsker kan blive opfyldt – helt konkret.

Din succesoplevelse er vores succesoplevelse. Derfor vil vi altid sørge for, at løsningen dækker de behov, I har. Det gælder, uanset om du har behov for en skræddersyet løsning, som vi udvikler fra bunden, eller om dine behov kan dækkes ved brug af et standardsystem med overbygninger på.

Har du brug for hjælp til at holde styr på C#, .NET Core, MVC eller de mange andre systemer og programmeringssprog? Så kan du trygt overlade det til vores ekspertise.

Lad os hjælpe dig på vej

Har du nogen spørgsmål til C#, .NET Core, MVC eller noget fjerde? Har du brug for hjælp til at komme i gang med et projekt i din virksomhed? Tøv endelig ikke med at række ud til os for en uforpligtende snak. Vi vil meget gerne hjælpe dig godt på vej.

Du kan kontakte os på e-mail info@applogik.dk eller på telefon +45 71 99 08 00. Så besvarer vi alle dine spørgsmål, og vi finder sammen den ideelle løsning for din virksomhed. Vi glæder os til at tale med dig.

Får du tilskud fra SMV:Digital? Så vil vi meget gerne hjælpe dig med at få mest muligt udbytte af din pulje. Når du får tilskud til digital udvikling, kan du nemlig bruge dit tilskud hos os. Tag meget gerne fat i os for at høre nærmere om mulighederne for at gøre brug af din pulje på den bedste måde hos os.

Indholdsfortegnelse