Hvad er C# (udtalt C Sharp)?

Samt, hvad kan C# gøre, og hvordan er C# forskellig fra C++, Java og andre programmeringssprog.

 

Men først, hvad er et programmeringssprog?

Et programmeringssprog inden for datalogi er et sprog, der bruges til at skrive softwareprogrammer.

Hvis du ser på historikken for programmeringssprog og deres funktioner, blev hvert programmeringssprog designet til et specifikt formål for at løse et specifikt behov på det tidspunkt.

 

C# er et programmeringssprog udviklet og lanceret af Microsoft i 2001. Lederen af gruppen der udviklede C# hos Microsoft, var danskeren Anders Hejlsberg. C# er et simpelt, moderne og objektorienteret sprog, der giver moderne udviklere fleksibilitet og funktioner til at opbygge software, der ikke kun fungerer i dag, men som vil være anvendelig i årevis i fremtid.

 

Fordele og nøgleegenskaber ved C# er blandt andet:

Moderne og let

Hurtig og open source

Virker på flere platforme

Sikker

Alsidig

Udvikler sig

 

C# er moderne og let

Formålet med C# var at udvikle et programmeringssprog, der ikke kun er let at lære, men også understøtter moderne funktionalitet til al slags softwareudvikling. C# er derfor i dag et simpelt, moderne og et objektorienteret programmeringssprog.

 

C# giver funktionalitet til understøttelse af moderne softwareudvikling. C# understøtter web-, mobil- og appudviklingsbehov. Nogle af de moderne programmeringssprogsfunktioner C# understøtter, er generiske, var-typer, automatisk initialisere af typer og samlinger, lambda-udtryk, dynamisk programmering, asynkron programmering, tupler, mønstermatchning, avanceret fejlfinding /retning og undtagelseshåndtering m.m.

C# undgår komplekse og ustrukturerede sprogfunktioner, mens det deler sprog syntakser /påvirkes af bl.a. C++, Java, Pascal.

 

C# er hurtig og open source.

C# er open source under .NET Foundation, som styres og køres uafhængigt af Microsoft.

C# sprogspecifikationer, kompilatorer og relaterede værktøjer er open source-projekter på Github. Mens C# sprogfunktionsdesign er ledet af Microsoft, er open source-samfundet meget aktiv i sprogudviklingen og forbedringerne.

C# er hurtig sammenlignet med flere andre programmeringssprog på højt niveau.

 

C# virker på tværs af flere platforme.

C# er programmeringssprog på tværs af platforme. Du kan bygge .NET-applikationer, der kan implementeres på Windows-, Linux- og Mac-platforme. C# apps kan også implementeres i sky og containere.

 

C# er sikker og effektiv

 

C# er, hvad der kaldes; et typesikkert sprog. C# tillader ikke typekonverteringer, der kan føre til datatab eller andre problemer. C# giver udviklere mulighed for at skrive en mere sikker kode. C# fokuserer også på at skrive en yderst effektiv kode.

 

Mens de fleste programmeringssprog var designet til et bestemt formål, blev C# designet til at være et multiværktøj, en slags programmerings schweizerkniv. # kan bruges til at opbygge nutidens moderne softwareapplikationer. C# kan bruges til at udvikle alle slags applikationer, herunder Windows-klientapps, komponenter og biblioteker, tjenester og API’er, webapplikationer, mobilapps, cloudapplikationer og videospil.

 

Her er en liste over typer applikationer, som C # kan bygge,

Windows-klientapplikationer

Windows-biblioteker og komponenter

Windows-tjenester

Webapplikationer

Webtjenester og Web API

Native iOS- og Android-mobilapps

Backend-tjenester

Azure sky applikationer og tjenester

Backend-database ved hjælp af ML / Data-værktøjer

Interoperabilitetssoftware som Office, SharePoint, SQL Server og så videre.

Kunstig intelligens og maskinlæring

Blockchains og distribueret ledger-teknologi inklusive kryptokurrency

Internet of Things (IoT) -enheder

Spilkonsoller og spilsystemer

Computerspil

BOOK GRATIS UFORPLIGTENDE MØDE

Vi tilbyder 30 minutter helt gratis

Indholdsfortegnelse