Hvad er hosting ?

Har du styr på hvad hosting er eller er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge plads hos et webhotel eller hos en hosting udbyder? Så se med her, hvor vi giver dig et overblik over alt hvad du skal vide, før du investerer i plads til din nye hjemmeside. Oftest er det nemlig et spørgsmål om behov og kompetencer. Hosting, eller at hoste noget, betyder at man har en server, med offentligt tilgængeligt indhold. Har du en hjemmeside, så ligger den på et webhotel, som er hostet på en server. Derfor er hosting en nødvendighed for hjemmeside ejere, for at man kan finde hjemmesiden. At købe hosting betyder at købe plads hos en webserver fra en hosting udbyder. Denne hjælper dig med at få din hjemmeside til at yde optimalt og sørger blandt andet for at websitet som udgangspunkt er hurtigt. Når du køber hosting, er du din egen vært af et webhotel og står simpelthen selv for det hele. Af denne grund kan hosting i mange tilfælde være billigere end et webhotel, idet du får mindre teknisk support med i købet. Samtidig skal du selv skabe den gode placering og digitale synlighed helt fra bunds, hvor du med et webhotel får lidt forærende. Om du skal vælge at købe plads hos et webhotel eller hos en webserver, kommer på mange måder an på, hvor god teknisk indsigt du har til rådighed i din virksomhed. Der er meget at sætte sig ind i, for at få en hjemmeside til at virke optimalt, og kan I som virksomhed selvstændigt få styr på disse detaljer, kan der være mange penge at spare. I det følgende giver vi dig en indsigt i, hvilke faktorer der spiller ind for at vælge en god hosting udbyder, som opfylder dine behov og giver dig en hjemmeside af høj ydeevne. Vi kommer både ind på relationen mellem pris og plads, og hvilken indflydelse dit valg af hosting udbyder har på din SEO. [/av_textblock]

Hvad skal man være opmærksom på, når man vælger hosting udbyder?

Når du vælger hosting udbyder skal du være udbyder skal du være opmærksom på en del ting:
  • Understøttes platformen
  • Harddisk plads
  • Ram
  • Backup
  • SSL
  • Trafik begrænsning
  • Mail hosting
  • Meget mere*
Der er flere ting der spiller ind, når du skal vælge den rette hosting udbyder til dine behov. For mange virksomheder er behovene de samme, men der kan være væsentlige forskelle i forhold til hvor meget plads man har brug for til for eksempel en webshop, eller hvor meget teknisk involveret man ønsker at være. Det er forskelligt fra udbyder til udbyder hvor meget plads der tilbydes til hvilken pris. Samtidig kan nogen tilbyde mindre plads til samme pris som en anden udbyder tilbyder mere, men hvor de måske tilbyder ekstra ydelser oveni, eller har en bedre server som kan betale sig i sidste ende. Det handler om at undersøge hver hosting udbyder grundigt, for at finde ud af, hvor du får den bedste aftale. Hold også øje med hosting udbyderens procentvise fejl visninger. Nogle udbydere har så mange kunder på en server, at det kan påvirke hjemmesides ydeevne i forhold til blandt andet hastighed og brugervenlighed.

Hvad koster hosting af en hjemmeside?

Hos Applogik ligger vores hosting priser fra kr. 50 til 149 om måneden. Vi ejer vores eget hosting firma, Weehost som ikke er den billigste i Danmark Forskellen ligger i den service og hjælp, som medfølger. Prisen på webhosting svinger meget fra udbyder til udbyder, og det er ikke altid at plads går hånd i hånd med prisen. I nogle tilfælde kan det skyldes at hosting udbyderen har begrænset kapacitet og derfor sælger deres GB til en højere pris. I andre tilfælde kan det være at udbyderen er en stor virksomhed med høj popularitet, som derfor har mulighed for at sælge serverplads til meget konkurrencedygtige priser. Serverplads kan koste dig helt op til 800 kr eller helt ned til 0 kr. årligt. Vær dog opmærksom på ikke at købe alt for billigt, da prisen ofte kan være herefter, i forhold til begrænset service og ekstra behov for egne tekniske kompetencer. Du bør også undersøge om din hosting server tilbyder opkobling med populære CMS systemer som WordPress og Umbraco. Disse kan spare dig for meget tid og gør det let både for dig, dine medarbejdere og eventuelle frelancere at redigere i hjemmesidens content og design. Vær desuden også opmærksom på, om webhosteren hjælper til med et SSL-certifikat eller ej.

Betyder hosting noget for mine SEO resultater?

Hosting har, måske, den største indirekte indflydelse på dine SEO-resultater. En af de ting som Google vurderer sin hjemmeside på, er pagespeed. Hvis din hjemmeside er langsom, i forhold til dine konkurrenter, kan det sagtens være tiebreakeren, som giver dine konkurrenter den bedre placering. Dit valg af hosting kan have indflydelse på flere ting. Både hvor mange arbejdstimer du skal ligge, for at få din hjemmeside til at fungere optimalt og være brugervenlig, men også i forhold til hvor meget du skal knokle for at komme øverst på Google. Et dårligt webhotel eller hosting udbyder kan nemlig betyde en langsommere hjemmeside, som i den grad kan påvirke din SEO. Men hvordan finder du så ud af, om du har fat i et dårligt webhotel eller hosting udbyder? Her skal du holde øje med udbyderens fejlprocent. Der er også meget hjælp at hente ved at undersøge anmeldelser fra andre kunder af hosting udbydere. Når det kommer til SEO, er det nemlig hele den samlede oplevelse af din hjemmeside, der gør udfaldet. Derfor skal du være obs på alle detaljer i din hjemmesides content og gøre dit for at skabe god brugervenlighed, relevant og unik content samt høj sikkerhed. På den måde er du skridtet nærmere til at ligge øverst på Google. Men vælger du et dårligt webhotel eller hosting udbyder, kan det være ganske vanskeligt at opnå.

Indholdsfortegnelse