Hvordan gør jeg mit website hurtigere?

Hvordan gør jeg mit website hurtigere

Hvordan gør jeg mit website hurtigere ?

Oplever du at din hjemmeside er sløv til at vise alt dit content? Så kan der være flere tricks du overser, som kan være med til at speede hjemmesiden op og gøre den mere brugervenlig – vi giver dig her en god håndfuld råd til at gøre din hjemmeside hurtigere

Når din hjemmeside er langsom, skyldes det typisk at billeder er alt for store. Hold billeder i jpg eller andre anbefalet filformater, og hold størrelse og kvalitet nede, så de ikke fylder mere end max 100 kb. Fjern gamle arkiver og opslag. Ryd op i dine scripts.

 Der er ikke noget værre end at have en langsom hjemmeside. Det kan være du har meget flot content, som du har arbejdet længe for at få op at stå, og så er dette nye problem nu opstået. Heldigvis er der meget du kan gøre for at forbedre din hjemmesides flow. Vi viser dig her hvordan og kommer også ind på, hvorfor det er vigtigt at have en hurtig hjemmeside samt hvilken indflydelse et webhotel har for din hjemmesides hastighed.

Nu skal vi have arbejdshandskerne på. Først og fremmest skal vi have rodet op i din hjemmeside. Ikke nødvendigvis hvad der kan ses på dit site, men faktisk alt det der ikke bliver vist. Slet gamle arkiver og billeder du ikke bruger og fjern de deaktiverede eller unødvendige plugins. Du tænker måske ikke over det, men når alle disse plugins og arkiver optager plads i dit system, påvirker det også hjemmesidens hastighed.

Dog findes der gratis plugins, der hjælper din hjemmeside med at blive hurtigere. Bruger du WordPress, kan vi blandt andet anbefale “Akismet Anti-Spam”, “Better Delete Revision”, “OptiMonster API”, “Autoptimize” og især “Smush” og “WP Super Cache”. Alle disse plugins øger din hjemmesides performance, hastighed og brugervenlighed. Desuden hjælper de med automatisk at opdage og fjerne spam på hjemmesiden samt caches du ikke bruger.

Programmet Smush hjælper dig med at gøre dine filer mindre. Det er især en stor hjælp, når det kommer til billeder i høj opløsning. Disse fylder meget og tager lang tid om at loade. Smush bevarer den høje opløsning, men får selve billedfilen til at fylde mindre, så den er mere ‘internet venlig’. Udover disse hjælpsomme plugins, bør du også sørge for at få opgraderet din hosting server af og til.

Hvorfor er det nødvendigt med en hurtig hjemmeside?

Det er vigtigt for forbrugere at din hjemmeside er hurtig. Forbrugerstudier og data fra Google, viser at hvis din hjemmeside tager mere end 3 sekunder om at loade, så går folk igen. Den almene bruger er altså for utålmodig til en langsom hjemmeside.

Din hjemmesides hastighed og ydeevne er af stor betydning. Tænk på hvordan du selv surfer på nettet. Har du oplevet at miste tålmodigheden og forlade en webshop, fordi den var for langsom til at virke? Netop den oplevelse vil dine kunder have med din hjemmeside, hvis den er for langsom. Her er brugere meget hurtige til at finde frem til konkurrentens webshop i stedet.

Med en hurtig hjemmeside viser du din virksomhed fra en professionel side samtidig med at du gør det en fornøjelse at handle på dit site. Når du har glade kunder, der ikke oplever fejl på dit site, vil de blive længere på webshoppen, handle mere og højst sandsynligt vende tilbage efter mere.

Kan en hurtig hjemmeside perspektiveres til SEO?

Pagespeed, eller hjemmeside hastighed, er super vigtigt for SEO. Hvis din side er for langsom, vil Google slet ikke vise den. Det er vigtigt at man har sit webhotel liggende på en god server, men det er mindst lige så vigtigt, at man manager sit indhold ordenligt.

Når det kommer til SEO, har alt hvad din hjemmeside indeholder en betydning for hvor Google-venlig dit website er. Googles robotter vurderer din hjemmesides brugervenlighed, troværdighed, sikkerhed og ikke mindst relevans. Derfor skal alle disse faktorer spille sammen i effektiv funktionalitet og en god brugeroplevelse, for at du kan dukke op blandt de øverste på Google.

I forhold til din hjemmesides hastighed, vil brugere hurtigt miste tålmodigheden, hvis sitet er langsomt eller indeholder fejl. Det har betydning for din SEO, fordi Google registrerer hvor lang tid hver besøgende bruger på din hjemmeside. Forlader en bruger hjemmesiden inden for få minutter, kan det blive registreret som et tegn på urelevant indhold, fordi den besøgende tydeligvis ikke fandt hvad de ledte efter.

På samme måde er det vigtigt at bygge hjemmesiden op på en måde, så den besøgende bliver guidet rundt til flere sider på websitet. Det viser nemlig at hjemmesiden er sammenhængende og at de forskellige sider har noget at byde på for den besøgende. Endnu bedre er det for din SEO, hvis en kunde skriver sig op til et nyhedsbrev eller e-bog, handler på webshoppen eller på anden måde foretager en handling på dit website.

Så bliver det af Google anset som et ‘succesfuldt besøg’

Er det nødvendigt at benytte sig af et godt webhotel?

Dit webhotel er fundamentet for at du kan få en hurtig hjemmeside. Man skal selvfølgeligt ikke overdrive, men det er vigtigt at man har et hurtigt og stabilt webhotel.

Når du skal vælge om din hjemmeside skal ligge på et webhotel eller ej, er der flere faktorer du skal have for øje. For det første tilbyder markedet mange forskellige webhoteller med forskellige fordele. Her bør man undersøge nøje, hvad der kan betale sig bedst for din virksomhed. Det har blandt andet betydning om din virksomhed går efter at komme ud over landegrænser eller ej.

Det er strengt taget ikke nødvendigt at bruge et webhotel, men det kan have flere fordele. Et Webhotel vil først og fremmest styrke din position og gøre det nemmere at opnå digital synlighed allerede fra begyndelsen. Her er det dog vigtigt at du finder den rette hosting server. Desuden kan webhotellet sørger for at din hjemmeside som standard er hurtigere og uden fejl.

Er du ny som hjemmeside ejer, er det forøvrigt effektivt og trygt at du altid kan spørge webhotel udbyder til råds og få hjælp, hvis der opstår tekniske problemer.

Se andre indlæg

Indholdsfortegnelse