j query 1

jQuery

jQuery er det mest populære og udbredteJavaScript-bibliotek, og dets popularitet og udbredelse vokser hastigt.jQuery gør det nemlig både nemmere og hurtigere at kode i JavaScript, og samtidighar det en masse nyttige funktioner. Det er altså meget brugervenligt, og det betyder, at du ikke behøver at have stor erfaring med kodning for at bruge programmet og skabe smarte applikationer på en hjemmeside. Ligesom med mange andre programmer er der dog stadig fordele og ulemper ved jQuery.

Læs med her på siden, og bliv klogere på, hvad jQuery er for et program, hvilke fordele og ulemper det har, og hvilke programmer og systemerdet fungerer godt sammen med.

Hvad er jQuery?

jQuery er et hurtigt og funktionelt open-source, CSS3 compliant crossbrowser JavaScript-bibliotek, som gør det nemmere at kode og arbejde med JavaScript, HTML, Ajax m.m. Med andre ord: Det er et effektivt værktøj, der gør det enklere at integrere JavaScript og HTML.

Trænger du til en opfriskning på, hvad Javascript er og kan? Så kan du med fordel starte med at læse vores indlæg om Javascript her.

Det betyder, at jQuery kan hjælpe dig med at lave flotte og smarte applikationer i JavaScript, uden at du behøver at forstå komplicerede koder. Koderne i jQuery er nemlig simple og letforståelige, og funktionerne er alleredefærdigkodede og klar til brug. jQuery er således et framework til at arbejde med JavaScript, somsparer dig en masse tid og kræfter på at skrive JavaScripts selv.

Har du brug for hjælp med at bygge din hjemmeside? Tag endelig fat i os og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at bygge en værdiskabende hjemmeside.

Fordele ved jQuery

jQuery har et væld af fordele. Læs vores favoritter her.

Nemt og brugervenligt system

Vi har allerede været kort omkring det i afsnittet ovenfor, men jQuerys største fordel er, at det både er nemt og brugervenligt. Som bruger betyder det, at det er simplere end nogensinde førat lave programmer til webbrowsere. Det betyder også, at det ikke kræver stor ekspertiseellerstore færdigheder med kodning for at skabe smarte og flotte animationer.

Fleksibelt og fungerer godt med andre systemer

Derudover er det også et ret fleksibelt program, da det som sagt fungerer godt sammen med mange andre populære programmer og systemer, og det giver også mulighed for, at du kan tilføje dine egne plug-ins. Sidst, men ikke mindst, har jQuery en fremragende teknisk support, som hjælper dig, hvis du skulle gå hen ogfå problemer eller brug for hjælp.

Stort bibliotek bygget på JavaScript

jQuery indeholder desuden et kæmpestort bibliotek, der er fyldt med funktioner, og som er bygget på JavaScript. Det betyder, at du ikke behøver at have stor erfaring med kodning og bruge tid på lange JavaScript-koder – alle funktioner er kodede og klar til brug i biblioteket. Det eneste, du skal gøre, er at integrere jQuery-biblioteket på din hjemmeside, og så er du klar til at bruge funktionerne fra biblioteket på din hjemmeside.

Gratis at bruge og downloade

Ligesom JavaScript er jQuery gratis at downloade og bruge, og det kan således bruges af alle, som ønsker at eksperimentere med det. Disse funktioner og fordele gør jQuery til et yderst effektivt og eftertragtet værktøj, når man arbejder med webudvikling. Derfor er det af gode grunde også det mest anvendte JavaScript-bibliotek på markedet til dato.

Ulemper ved jQuery

Som med de fleste andre programmer, har jQuery også et par ulemper. Dem gennemgår vi her.

Kræver grundlæggende kendskab til JavaScript og kodning

Selvom jQuery har en række fordele, hvoraf en af de største er programmets brugervenlighed, skal du dog stadig have et grundlæggende kendskab til JavaScript, kodning og programmering for at forstå programmet og kunne bruge det, da det ellers hurtigt kan blive uoverskueligt og give problemer hen ad vejen.

Programmet kan fx give mange vanskeligheder, når du skal implementere, hvis du ikke er stærk i at kode. Derudover kan der også opstå problemer, som kræver, at du kan programmere for at kunne løse problemerne og komme videre.

Disse problemer er typiske for open source-software, som jQuery er. Derfor skal du have visse færdigheder, før du kan bruge programmet. Det er nemlig lavet til dygtige fagfolk som programmører og webudviklere.Derfor kan man som uerfaren med tiden få brug for hjælp og assistance.

Ønsker du at få lavet eller videreudvikle din hjemmeside lavet i jQuery eller JavaScript, er du meget velkommen til at tage kontakt til os. Vi har stor ekspertise inden for disse programmer.

Hvilke programmer kan man bruge med jQuery?

jQuery er platformsuafhængigt. Det vil sige, at det både kan bruges med windows og Mac samt andre populære programmer, og det er kompatibelt med bl.a. content management systems (CMS) som WordPress, webbrowsere som Google Chrome og Mozilla Firefox og sociale medier som Facebook og Instagram.

Det er altsånemt at arbejde med jQuery, da det fungerer godt sammen med de programmer, som mange bruger. Derudover giver det genveje til bl.a. AJAX, CSS-manipulation, eventhandling og animation.

Vi er klar til at hjælpe dig med jQuery

Hos Applogik har vi hjulpet mange forskellige typer af kunder med forskellige behov, ønsker og formål. Vi kan derfor helt bestemt også hjælpe dig med din hjemmeside, hvis du vil bygge den ved hjælp af jQuery og JavaScript.

Uanset hvor i processen du er, kan vi hjælpe dig med at bygge en flot, brugervenlig og dynamisk hjemmeside eller webshop. Det gælder, hvad enten du har brug for assistance til optimering af en eksisterende hjemmeside eller til en helt ny hjemmeside, der skal udvikles fra bunden – vi klarer det hele for dig.

Skal vi tage en uforpligtende snak?

Hvis du har brug for hjælp til at udvikle en hjemmeside eller en app, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi har stor ekspertise og erfaring indenfor hjemmeside- og appudvikling, og vi varetager projekter i alle størrelser. jQuery og JavaScript er blot nogle af de værktøjer, vi benytter os af, men vi har også mange andre værktøjer i værktøjskassen, som kan imødekomme dine behov, uanset hvad de måtte være.

Du kan kontakte os via vores kontaktformular forneden eller på telefon +45 71 99 08 00, hvis du ønsker at få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din hjemmeside.

Indholdsfortegnelse