react 1

React

React er et af de mest anvendte JavaScript-biblioteker, og det er med god grund. Programmet gør det nemlig nemmere og hurtigere end nogensinde før at skabe imponerende webapps uden de store krav til kodning og kendskab til JavaScript-sprog.

Læs med på siden her, og bliv klogere på,hvad React er, dets historie samt fordele og ulemper.

Hvad er React?

React JS – også omtalt som React.j.s eller bare React, som det ofte kaldes -er et gratisopen-source front-end JavaScript-bibliotek.Og hvad betyder det helt præcist?Til jer, der ikke er helt sikre på svaret eller bare har brug for en genopfriskning, bryder vi herunderbegreberne nedog forklarer dem kort med almindelige ord.

Open-source betyder åben kildekode, som i praksis betyder, at brugeren har fri adgang til kildekoden og kan ændre og tilpasse programmet efter sine behov og ønsker. Brugeren har også ret til at videredistribuere softwaren i både original og ændret form.

Front-end betyder, at brugeren har direkte interaktion med applikationerne, og det programmeres typisk gennem HTML, CSS og JavaScript.

Et JavaScript-bibliotek er som bekendt et bibliotek med JavaScript-koder, der er skrevet på forhånd og derfor gør det nemmere og hurtigere at kode i forbindelse med udvikling af JavaScript-baserede applikationer.

Med andre ord:React altså et gratis JavaScript-bibliotek, der giver brugeren mulighed for at lave ændringer i programmet oginteragere med det, og programmet gør det både nemmere og hurtigere at kode, når man skal udvikle applikationer.Så langt, så godt. Reactkanderfor bruges til at bygge brugergrænseflader og -komponenter.

Reacts historie

React er udviklet af Jordan Walke, som er softwareingeniør for Facebook. Formålet med at udvikle React var, at det skulle fungere som en basis for skabelse afmobil- eller enkeltsideapps.

Jordan Walke fandt på ideen til React fra XHP, der er et PHP-framework til HTML. Et PHP-framework er en platform til at skabe webapplikationer, og det indeholder kodebiblioteker, som gør det nemmere at kode. React blev først testet på Facebooks egen platform, inden det blev ændret til et open-sourcesoftware i 2013.

react js

Senere blev udviklingsmuligheder for iOS, Native Android og UWP udgivet som det eftertragtede open-source i 2015. Facebook udviklede en prototype under sit interne hackathon – en begivenhed, hvor programmører mødes for at forbedre en eksisterende eller udvikle helt ny software. Det er blandt andet her, Facebook får mange af sine ideer, og det var her React kom til.

Spoler vi tiden frem til i dag, er React nu et af de mest brugte JavaScript-biblioteker. Nogle af de kendte platforme, der bruger React, er blandet andet Netflix, Airbnb og selvfølgelig Facebook selv.

Fordele ved React

Hvorfor skal du bruge React? Der er flere fordele ved at benytte React i forhold til andre biblioteker og frameworks som for eksempel Angular og Ember, men nogle af de største fordele ved React er, at det er nemt at bruge, har genanvendelige elementer og fungerer godt sammen med SEO.

Brugervenligt

React erforholdsvist nemt at bruge og lære at anvende, fordi det bruger almindeligt JavaScript og er komponentbaseret. Det vil sige, at det er en tilgang til softwareudvikling , som fokuserer på udviklingen og designet af genanvendelige komponenter.

React kan læres med en grundlæggende viden om programmering.Det vil sige, at man faktisk kan bruge det, hvis man kender JavaScript, CSS og HTML. Dette kan man ikke med andre programmer såsom Angular og Ember, som er sværere at forstå pga. deres domænespecifikke sprog.

Genanvendelige komponenter

Derudover har Reactgenanvendelige komponenter. Det vil sige, at de forskellige elementer, som man allerede har bygget, også kan bruges andre steder i processen. Dette gør det nemmere at bygge apps og vedligeholde dem.

Den virtuelle DOM (Document Object Model), det vil sige en letvægts-JavaScript-repræsentation af DOM’en, fungerer hurtigt, fordi den kun ændrer den individuelle DOM i stedet for at genindlæse det hele.

SEO-venligt

Yderligere fungerer React godt sammen med SEO modsat andre JavaScript frameworks og biblioteker. Søgemaskinerne har svært ved at læse apps med meget JavaScript, men dette er ikke et problem ved React.Her kører appsene på serveren, og den virtuelle DOM bliver gengivet som en normal webside.

Ulemper ved React

React har også nogle få ulemper. Programmet er nemlig i konstant udvikling, og dette har sine fordele, som nævnt ovenfor, men også nogle ulemper.

Under konstant udvikling

Den konstante udvikling betyder, at programmet hele tiden tilpasses til kravene fra omgivelserne, men det betyder samtidig også, at man som bruger hele tiden skal holde sig opdateret og lære nye ting for at følge med udviklingen. Ellers kan man hurtigt komme bagud i forhold til de muligheder, som programmet giver.

Dårlig dokumentation

En anden ulempe i forbindelse med den hurtige udvikling er, at dokumentationen er dårlig. Udviklingen sker så hurtigt, at den bliver vanskelig at dokumentere. Løsningen er, at man laver sin egen dokumentation og sine egne instruktioner i takt med forandringerne.

React kan desuden ikke bruges alene, hvis man ønsker alle værktøjer i et udviklingsprojekt, da det kun dækker UIlag af appen, men intet andet. Derfor har man også brug for andre teknologier.

Benytter JSX

En sidste ulempe ved React er, at det benytter JSX, som er en syntaks-forlængelse. JSX giver mulighed for at kombinere JavaScript med HTML, men det kan også gøre det vanskeligere at arbejde med programmet – især hvis man ikke har så meget erfaring med det.

Applogik: Din ekspert i digital optimering

Applogik er dine eksperter i digital optimering. Vi kan hjælpe dig med forskellige opgaver indenfor softwareudvikling og programmering. Vi kan blandt andet hjælpe dig med at udvikle en webshop, en hjemmeside eller et internt datastyringssystem. Hos Applogik mestrer vi flere systemer og frameworks som for eksempel React, jQuery, Umbraco og WordPress.

Det er altsånemt at arbejde med jQuery, da det fungerer godt sammen med de programmer, som mange bruger. Derudover giver det genveje til bl.a. AJAX, CSS-manipulation, eventhandling og animation.

Skal vi tage en uforpligtende snak?

Hvis du har brug for hjælp til webudvikling, er du mere end velkommen til at kontakte os. Vi har ekspertise indenfor forskellige programmer, herunder React, som vi er klar til at hjælpe dig med.

Vi kan kontaktes via vores kontaktformular nederst på siden eller på vores telefon +45 71 99 08 00.

Indholdsfortegnelse